Stikstofclaim mag toetreden tot de stikstofzaak van Greenpeace als belanghebbende.

De eerste tik aan Greenpeace en de Staat in de stikstofzaak.

27 december 2023

 

► De rechtbank heeft StichtingStikstofClaim in het gelijk gesteld! Stikstofclaim verzocht de rechtbank om te mogen toetreden tot de stikstofzaak van Greenpeace als belanghebbende.

► Natuurlijk waren Greenpeace en de Staat der Nederlanden hier fel op tegen. Ze trokken alles uit de kast om de toetreding te verhinderen.

 De rechter schoof de bezwaren van Greenpeace en de Staat terzijde, en besliste dat Stikstofclaim wordt toegelaten tot deze zaak.

► De rechter moet nu óók de belangen van de aangeslotenen van Stikstofclaim meewegen.

► Greenpeace wil via de rechter afdwingen dat de Staat grote haast maakt met haar stikstofaanpak. Greenpeace wil dat de kritische depositiewaarden in veel natuurgebieden wel 10 jaar naar voren worden gehaald, dus naar 2025. In de wet staat nu 2035.

► Dit is een van de vorderingen van Greenpeace. Greenpeace en de Staat der Nederlanden wilden dit samen in de rechtbank "uitvechten".

► Gelukkig heeft Stikstofclaim daar een stokje voor weten te steken.

► En aangezien de Staat wel vaak heel makkelijk toegeeft in zulk soort zaken, kan je er niet op vertrouwen dat de Staat de belangen van de boeren behartigd...

► Hoe zal dè partij, die zichzelf dè belangenbehartiger van de boeren noemt, hiervan denken....

► Stikstofclaim komt zeker op voor de belangen van de aangeslotenen. De rechtbank oordeelde tevens dat Stikstofclaim voldoende achterban vertegenwoordigt om te mogen opkomen voor de boeren die worden getroffen door de extrastikstofmaatregelen die Greenpeace vordert.

► De rechtszaak zal in het voorjaar van 2024 aanvangen. Naar verwachting zal deze zaak één of enkele jaren in beslag nemen.

► Nog niet aangesloten bij StichtingStikstofClaim? Tip: Doe dat dan snel via de link:https://www.stikstofclaim.nl/

► Dan komen we ook weer op een onderwerp dat we met regelmaat genoodzaakt zijn om te benoemen. Greenpeace... trekt u hun financiële lijntje na? Dan komen we helaas uit bij de: POSTCODELEUGERIJ.

► Deze opzeggen is reuze eenvoudig! Hier de link:https://www.postcodeloterij.nl/opzeggen

► U kunt veel beter met dat geld Stikstofclaim, financieel in de zaak, tegen Greenpeace en de Staat, steunen. Een vrijwillige financiële donatie aan Stikstofclaim, om de strijd voort te zetten is meer dan welkom op:Rekeningnummer:NL64ABNA 0863 5259 03 t.n.v. Stichting Stikstofclaim

► Alle info kunt u hieronder in het document vinden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.