"Den Haag" of "staken" staat bij veel boeren op de kalender bij 1 oktober

"Den Haag" of "staken" staat bij veel boeren op de kalender bij 1 oktober. Staken is niet mijn ding, dat kan ook niet bij een boer. De dieren moeten toch verzorgd worden, dus die kun je niet "uit" zetten. Maar hoe te gek is het, dat er zoveel mensen een duit in het zakje gaan doen, om te laten weten dat het zo niet langer kan! De boeren produceren steeds beter voedsel, met een lagere milieu-impact, met hoger dierwelzijn, zonder mopperen. Als we daarvoor als "dank" de mededeling krijgen, dat de helft maar moet stoppen, dan is de emmer wel een keer vol.
Ik ben trots op de boerenstand van Nederland: trots dat ik daar onderdeel van mag zijn. Trots dat er nu eindelijk eens weer als 1 stem naar buiten getreden wordt, zowel van boeren als de sectoren die daaraan verwant zijn. Op 1 oktober zijn we niet meer oud, jong, intensief, extensief, biologisch, gangbaar, 1 ster, 2 sterren, planetproof en weet ik wat nog meer. 1 oktober zijn we BOER! en daar ben ik trots op, MEGA trots!! Sommige boeren gaan naar Den Haag, anderen gaan naar scholen om voedsel uit te delen, trekkers zullen aan de kant van de weg worden gezet als teken, trekkertjes worden uitgedeeld aan kinderen, advertenties in kranten en bladen, vlaggen op de kop in de masten.
1 oktober draait weer om de saamhorigheid, om het belangrijkste in een mensenleven: de voedselproducent!
Ik ga 1 oktober mijn steentje bijdragen. Wilt u ook een blijk van waardering voor de boerenstand van Nederland laten zien: graag!!
#trotsopdeboer #boerenvannederland #teamagronl
Geschreven door: Boerin Agnes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.