Uitzending Radar: Misleidende informatie door Antionette Hertzenberg, Wakker Dier en Reclame Code Commissie

Misselijk makende uitzending van Radar over de melkveehouderij.

Wat een walgelijke uitzending van Radar gisteren. Men suggereerd dat veehouders niet goed voor hun dieren zorgen, maar dat alleen doen uit economische belangen. Dit is volstrekt onjuist. Wakker Dier spreekt bij Radar van misleiding door NZO Het zit in melk. In het programma wordt echter niet gezegd dat presentatrice Antoinette Hertsenberg vrouw is van Partij voor de Dieren-voorman Niko Koffeman en dat de PvdD via dat één-tweetje zo in campagnetijd gratis #ZendtijdVoorPolitiekePartijen krijgt. Ook doet Wakker Dier alsof de Stichting Reclame Code een juridische status heeft. Dat heeft Reclame Code Commissie (RCC) niet. RCC doet alleen een aanbeveling na een klacht. Dit heeft geen enkele juridische status. Hiermee wordt de kijker misleid alsof #NZO zich niet aan rechterlijke uitspraak houdt. Wakker Dier en Radar stellen dat NZO Zuivel is "veroordeeld". Dit is ook misleiding. Veroordeling is een rechterlijke uitspraak tijdens een strafzaak. Dat is in het geval van de klacht van Wakker Dier niet het geval. Anderen beschuldigen van misleiding en dan zelf misleiden? Verder is het feit dat NZO zegt dat het Voedingscentrum aanbeveelt elke dag melkproducten te eten/drinken. Dat is geen misleiding. Want ook halvolle en magere melk zijn melkproducten. Daarnaast is de mythe dat volle melk en roomboter slecht zijn, al lang ontkracht. En Voedingscentrum stelt ook niet dat je nooit volle zuivel mag eten. Ook daar misleid Wakker Dier. Over roomboter waarschuwt Voedingscentrum bijvoorbeeld dat daar meer verzadigd vet in zit en minder vitamine D bevat dan margarine. En dat je daar als consument op moet letten. Wakker Dier, Radar en Reclame Code Commissie vaak samen werken om boeren en voedselketens aan te vallen. Dit is niet de eerste keer.

Posted by Melkveebedrijf Verdoold on Tuesday, February 23, 2021

Wat een walgelijke uitzending van Radar
Men suggereerd dat veehouders niet goed voor hun dieren zorgen, maar dat alleen doen uit economische belangen. Dit is volstrekt onjuist.

Wakker Dier spreekt bij Radar van misleiding door NZO Het zit in melk.In het programma wordt echter niet gezegd dat presentatrice Antoinette Hertsenberg vrouw is van Partij voor de Dieren-voorman Niko Koffeman en dat de PvdD via dat één-tweetje zo in campagnetijd gratis #ZendtijdVoorPolitiekePartijen krijgt.

Ook doet Wakker Dier alsof de Stichting Reclame Code een juridische status heeft. Dat heeft Reclame Code Commissie (RCC) niet. RCC doet alleen een aanbeveling na een klacht. Dit heeft geen enkele juridische status. Hiermee wordt de kijker misleid alsof #NZO zich niet aan rechterlijke uitspraak houdt.

Wakker Dier en Radar stellen dat NZO Zuivel is "veroordeeld". Dit is ook misleiding. Veroordeling is een rechterlijke uitspraak tijdens een strafzaak. Dat is in het geval van de klacht van Wakker Dier niet het geval. Anderen beschuldigen van misleiding en dan zelf misleiden?

Verder is het feit dat NZO zegt dat het Voedingscentrum aanbeveelt elke dag melkproducten te eten/drinken. Dat is geen misleiding. Want ook halvolle en magere melk zijn melkproducten. Daarnaast is de mythe dat volle melk en roomboter slecht zijn, al lang ontkracht.

En Voedingscentrum stelt ook niet dat je nooit volle zuivel mag eten. Ook daar misleid Wakker Dier. Over roomboter waarschuwt Voedingscentrum bijvoorbeeld dat daar meer verzadigd vet in zit en minder vitamine D bevat dan margarine. En dat je daar als consument op moet letten.

Wakker DierRadar en Reclame Code Commissie vaak samen werken om boeren en voedselketens aan te vallen. Dit is niet de eerste keer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.