Koe, Kaas & Kalf - de kalverhouderij uitgelegd

De melkveehouderij en kalverhouderij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om melk te kunnen geven, krijgt een koe elk jaar een kalf. Na de geboorte blijven de meisjes, de vaarsjes, veelal op het melkveebedrijf om later melkkoe te worden. De stiertjes, de mannetjes, gaan naar een gespecialiseerd bedrijf waar ze acht maanden tot een jaar verblijven voor de productie van kalfsvlees. Deze video legt het verband tussen melkveehouderij en kalverhouderij uit en laat zien dat de kalverhouderij een duurzaam onderdeel is van de veehouderij.

Posted by Melkveebedrijf Verdoold on Monday, March 15, 2021

De melkveehouderij en kalverhouderij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om melk te kunnen geven, krijgt een koe elk jaar een kalf. Na de geboorte blijven de meisjes, de vaarsjes, veelal op het melkveebedrijf om later melkkoe te worden. De stiertjes, de mannetjes, gaan naar een gespecialiseerd bedrijf waar ze acht maanden tot een jaar verblijven voor de productie van kalfsvlees. Deze video legt het verband tussen melkveehouderij en kalverhouderij uit en laat zien dat de kalverhouderij een duurzaam onderdeel is van de veehouderij.

Kalfsvlees: lekker Europees!

Melkveehouderij en kalverhouderij horen bij Nederland. Maar de melkveehouderij en kalverhouderij horen ook bij Europa. Vanwege de relatief koele zomers en zachte winters - én voldoende regen voor de groei van gras - worden verreweg de meeste melkkoeien gehouden in een brede band die zich uitstrekt van Ierland tot aan het westen van Polen. Verdeeld over het kerngebied van de Europese melkveehouderij zijn er drie regio’s met veel kalverhouderijen: één in Midden-Frankrijk, één in Noord-Italië en één in België/Nederland/het westen van Duitsland. In deze gebieden hebben boeren, dierenartsen, zuivelindustrie, voerfirma’s en slachterijen zich gespecialiseerd in het houden van kalveren. De jonge dieren krijgen hier de optimale zorg van mensen met passie voor kalveren.

Posted by Melkveebedrijf Verdoold on Wednesday, March 17, 2021

Kalfsvlees: lekker Europees!

Melkveehouderij en kalverhouderij horen bij Nederland. Maar de melkveehouderij en kalverhouderij horen ook bij Europa. Vanwege de relatief koele zomers en zachte winters - én voldoende regen voor de groei van gras - worden verreweg de meeste melkkoeien gehouden in een brede band die zich uitstrekt van Ierland tot aan het westen van Polen. Verdeeld over het kerngebied van de Europese melkveehouderij zijn er drie regio’s met veel kalverhouderijen: één in Midden-Frankrijk, één in Noord-Italië en één in België/Nederland/het westen van Duitsland. In deze gebieden hebben boeren, dierenartsen, zuivelindustrie, voerfirma’s en slachterijen zich gespecialiseerd in het houden van kalveren. De jonge dieren krijgen hier de optimale zorg van mensen met passie voor kalveren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.