"Eten de Nederlandse koeien de Amazone op?"🐄 Antwoord: NEE

"Eten de Nederlandse koeien de Amazone op?"

De afgelopen weken is het veelvuldig in het nieuws geweest. De impact van de Nederlandse Veehouderij op ontbossing in de wereld. Het probleem: De Nederlandse koeien eten teveel soja. Maar klopt dat wel?

Bekijk hier de video om te zien hoe het echt zit!

"Eten de Nederlandse koeien de Amazone op?"🐄 De afgelopen weken is het veelvuldig in het nieuws geweest. De impact van de Nederlandse Veehouderij op ontbossing in de wereld. Het probleem: De Nederlandse koeien eten teveel soja. Maar klopt dat wel? Bekijk hier de video om te zien hoe het echt zit!🍀

Posted by BBB Boerburgerbeweging on Sunday, April 25, 2021

Reactie plaatsen

Reacties

Jonathan van Deelen
3 jaar geleden

Sojaschroot is geen restproduct! Dit heeft Nevedi zelf nota bene bevestigd:

Laten we eerlijk zijn, sojaschroot is geen restproduct. Een ton sojabonen levert ca. 785 kg sojaschroot, 185 liter sojaolie, 20 kg sojaschillen of -hullen en 10 kg verlies. Sojaolie (spijsolie, biodiesel) heeft een hogere marktwaarde dan sojaschroot. Maar per ton verwerkte sojabonen is de waarde van het schroot ongeveer gelijk aan die van de olie. Het is simpelweg zo dat ze niet zonder elkaar kunnen. Zonder de markt voor de olie, is de teelt voor schroot niet rendabel en omgekeerd, zonder de markt voor het schroot , is de teelt voor de olie niet rendabel.

Dus zonder de vraag naar die sojaschroot, zou ook de markt voor de soja olie instorten omdat het niet meer rendabel is!